De club

ScheepsModelbouw Club Mechelen (SMCM) is gegroeid uit een aantal leden die het varen met radiobestuurde schepen nauw in het hart dragen. Na intensief zoekwerk naar een geschikt water om onze vrijetijdsbesteding te kunnen uitoefenen zijn wij aan wal gegaan in het gekende Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum "De Nekker" te Mechelen begin januari 2002. Het motto van de club is samen modelbouw doen, elkaar helpen, genieten van deze hobby zonder enige verplichting.

Vaardagen

Varen kan elke woensdag, zaterdag, zondag en op feestdagen. Telkens van 12u00 tot 20u00.

Locatie

In het westelijke gedeelte van de vijver is de vaarzone van SMCM gevestigd. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar, parkeerplaatsen voor voertuigen zijn voorzien en bevinden zich op een tiental meter van het vaarwater. Hierdoor is het in- en uitladen van de scheepsmodellen kort bij het water. Je kan ook te voet komen (parking voor ingang De Nekker), maar de meeste leden hebben een jaarlijkse autobadge om met de wagen tot op de parking te rijden gelegen aan de vaarzone. Deze badge kan je aanvragen als lid bij het bestuur.

Praktisch

Een clubhuis is er niet, enkel 2 werktafels voor je materiaal op te zetten. Het is aangeraden om je eigen vouwstoel mee te brengen om aan het water te zitten. Het water is zeer helder (geen algen) waardoor je diep in het water kan kijken, uiterst geschikt voor het varen met duikboten. Enkel elektrisch aangedreven boten zijn toegelaten. Varen met koopvaardijschepen, slepers, militaire schepen, duikboten, zeilschepen, jachten en speedboten zijn welkom. Verplichte jaarlijkse klussen zijn er niet, dus geen extra kosten voor onderhoud.
      ScheepsModelbouw Club Mechelen

              Route naar vaarwater

              Google maps

              De Nekker

(Klik op de afbeelding om te openen)
Copyright © SMCM. Alle rechten voorbehouden